Βόλτα στην Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πιο παλιά και ιστορική πόλη της Ευρώπης. Από τα αρχαία χρόνια ως τώρα δεν έπαψε να κατοικείται . Από την αρχαιότητα οπου οι αξίες ο πολιτισμός και η φιλοσοφία όπου ξεπέρασαν τα γεωγραφικά όρια της πόλης και μεταπήδησαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Πλέον η πόλη εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο ιστορικό κέντρο με απαράμιλλη γοητεία και ενδιαφέρον. Είναι ένα ταξίδι στην ιστορία από την αρχαιότητα. Γεμάτη μνημεία αριστουργήματα τέχνης και μουσεία που είναι διατηρητέα ως τώρα.

Μια όμορφη βόλτα είναι ο γύρος της Ακρόπολης. Η διαδρομή ξεκινά από τις Στήλες Ολυμπίου Διός που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Αρχαιότητας, από κει διανύουμε. Από κει περπατώντας διανύουμε την Διονυσίου Αρεοπαγίτου που από την μία πλευρά βρίσκεται το Ωδείο Ηρώδου Αττικού που χτίστηκε το μ.Χ που φιλοξενεί κάθε χρόνο σπουδαίες παραστάσεις.

Εκεί μπορούμε να ανέβουμε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα αριστουργήματα τέχνης τον Παρθενώνα. Σημαντικό είναι να περάσουμε από το εντυπωσιακό Μουσείο της Ακρόπολης κατασκευασμένο με ατσάλι μάρμαρο και γυαλί και φιλοξενεί χιλιάδες ευρήματα της ανεκτίμητης αρχαιότητας.

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται ο λόφος του Φιλοπάππου μνημείο του και τους πλακόστρωτους δρόμους. Αμέσως μετά συναντάμε την Αρχαία αγορά που ήταν το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Αρχαίας Αθήνας.

Οι περιοχές που βρίσκονται γύρω από το ιστορικό κέντρο.

Η Πλάκα που από την αρχαιότητα κατοικείται συνεχώς , πλέον είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία της πόλης. Κάνοντας βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια. Νιώθουμε ότι κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, θα συναντήσουμε διάφορα μνημεία όπως ο Πύργος των Αέρηδων, η βιβλιοθήκη του Αδριανού.

Αμέσως μετά φτάνουμε στο Μοναστηράκι σαν να βρισκόμαστε στην παλιά Αθήνα με στενά δρομάκια και μικρά κτίρια. Χαρακτηριστικό είναι το παζάρι με παλαιοπωλεία και μικροπωλητές και μπορεί να βρει κανείς ότι επιθυμεί.

Δίπλα βρίσκεται η περιοχή του Ψυρρή μια γραφική νεοκλασική περιοχή που πλέον εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της νυχτερινής ζωής με μπαράκια,café μεζεδοπωλεία. Στο τελείωμα αυτής της περιοχής βρίσκεται η οδός Αθηνάς που θυμίζει παζάρι μέσης Ανατολής και η Βαρβάκειος Αγορά, γύρω από την παραδοσιακή πλατεία Κοτζιάς. Άλλες χαρακτηριστικές γωνίες του κέντρου είναι η περιοχή του θησείου που είναι γεμάτη café και εστιατόρια.

Όμορφες εναλλακτικές γειτονιές οι περιοχές Κεραμεικού Μεταξουργείου και το δημοφιλές Γκάζι όπου έχει φιλοξενεί το γνωστό πολιτιστικό κέντρο Τεχνόπολις.

Παρακάτω βρίσκεται η πλατεία Ομόνοιας ανακαινισμένη με το νέο της συντριβάνι και πολύ κοντά βρίσκεται η βιβλιοθήκη Αθηνών. Και το Αρχαιολογικό μουσείο. Δίπλα στο μουσείο είναι η περιοχή των Εξαρχείων, ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια καλλιτεχνών και φοιτητών,. Διασχίζοντας την φτάνουμε στο λόφο Λυκαβηττού όπου στην κορυφή θαυμάζεις όλη την Αθήνα. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται η περιοχή του Κολωνακίου με σημαντικά μουσεία όπως της Κυκλαδικής Τέχνης και πολλά καταστήματα της υψηλής ραπτικής.

Στην πλατεία Συντάγματος τα νεοκλασικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη με την προστασία του από τους τσολιάδες. Εκεί ξεκινά ο Εθνικός κήπος , μια μεγάλη έκταση φυσικού περιβάλλοντος όπου φιλοξενεί μέσα το Ζάππειο Μέγαρο και λίγο πιο κάτω από τον Κήπο είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο ή το Καλλιμάρμαρο , εκεί όπου ξεκίνησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896.

Στα Νότια προάστια στον Σαρωνικό κόλπο που ξεκινάει από τον Πειραιά ως την λίμνη Βουλιαγμένη, κατά μήκος είναι γεμάτο παραλίες ιδανικές για αθλητικές δραστηριότητες όπως περπάτημα τρέξιμο ποδήλατο και συγχρόνως εκεί βρίσκεται ένα από τα καλύτερα πολιτιστικά κέντα της Ευρώπης το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ένα αριστούργημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και φιλοξενεί σπουδαία events των Αθηνών .

Στα Βόρεια Προάστια στο Μαρούσι βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κέντρου Αθήνας που φιλοξένησε τα περισσότερα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων.